Agfa-Gevaert haalt miljoenencontract Pentagon binnen
Foto: BELGA

Beeldverwerkingsspecialist Agfa-Gevaert heeft een miljoenencontract binnengehaald voor het Pentagon. Het bedrijf gaat een netwerkcommunicatiesysteem voor het Amerikaanse ministerie van Defensie uitwerken.

De divisie Healtcare, actief rond onder meer medische beeldvorming, zal voor maximaal 768 miljoen dollar (687,5 miljoen euro) een netwerkcommunicatiesysteem voor digitale beelden met archieffunctie leveren.

Het Pentagon maakte het contract afgelopen vrijdag bekend. Er waren zeven kandidaten en de vestiging van Agfa Healthcare in Greenville, in de staat South Carolina, kwam als winnaar uit de bus. Het contract loopt voor vijf jaar, met een optie op nog eens vijf jaar extra. De maximumwaarde van het contract is dus 768 miljoen dollar.

Zowel de land-, lucht en zeemacht als het marinierskorps en burgerdiensten van de Amerikaanse federale overheid zullen van de diensten van Agfa gebruikmaken. Verdere details gaf het Pentagon niet en Agfa zelf communiceerde niet over het contract.

De beleggers reageren maandag positief op het nieuws van het bedrijf uit Mortsel. Het aandeel staat even na 12.45 uur op 5,5 procent winst tot zowat 3,2 euro.