Jacqueline Sauvage blijft in de cel
Foto: belgaimage

Jacqueline Sauvage, de Franse vrouw die in de cel zit omdat ze haar agressieve echtgenoot vermoordde, zal dan toch haar straf van tien jaar moeten uitzitten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank van Seine-et-Marne vrijdag beslist. Nochtans had Sauvage van de Franse president François Hollande gratie gekregen.

Jacqueline Sauvage bracht haar echtgenoot in 2012 om het leven nadat hun zoon zichzelf van het leven had beroofd. De vrouw werd 47 jaar mishandeld, voornamelijk seksueel, en ook haar kinderen waren het slachtoffer geworden van het geweld van hun vader. In december vorig jaar werd haar veroordeling tot tien jaar cel bevestigd door het hof van assisen.

Haar drie dochters dienden daarop een verzoek tot gratie in bij Hollande. De president ging hier op in omdat het om een ‘uitzonderlijke menselijke situatie’ ging, oordeelde het Elysée in januari. Sauvage mocht daarop om haar voorwaardelijke vrijlating vragen.

Maar de strafuitvoeringsrechtbank in het departement Seine-et-Marne, ten oosten van Parijs, oordeelde echter anders en besliste om de vraag tot voorwaardelijke vrijlating te verwerpen.