Vier doden bij aanval taliban op hotel in Kaboel
Foto: EPA

Bij een nachtelijke aanval op een beveiligd hotel in de buitenwijken van de Afghaanse hoofdstad Kaboel vielen vier doden: de drie aanvallers en een agent. Er zijn geen slachtoffers onder de voornamelijk buitenlandse gasten van het hotel.

De taliban lieten zondagnacht voor de deur van het Northgate-hotel in Kaboel een vrachtwagen ontploffen. Daarbij kwamen drie aanvallers en een agent om het leven. Nog drie andere agenten raakten gewond. Voor de explosie trof een minutenlange stroomstoring de hele stad.

Woordvoerder van de taliban, Zabihullah Mujahid, verklaarde dat ‘een tiental Amerikaanse indringers’ werden gedood. Dat bleek een overdreven triomfbericht van de talibanstrijders te zijn, want een bron in het hotel, verklaarde dat de aanvallers nooit binnen raakten.

Vooral buitenlandse gasten logeren in het strengbewaakte hotel met speciale muren en wachttorens. Alle gasten en personeelsleden werden in beveiligde kamers ondergebracht. Een paar van hen zouden lichte verwondingen hebben.

Hetzelfde hotel was in 2013 ook al het doelwit van een aanslag. Ook toen ontplofte een vrachtwagen voor de deur, gevolgd door vijf zelfmoordenaars die het hotel binnendrongen.