‘King of the Belgians’, de vierde langspeelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth, zal zijn wereldpremière beleven als onderdeel van de Orizzonticompetitie van het 73ste Internationaal Filmfestival van Venetië. Ook 'Home', de nieuwe speelfilm van Fien Troch, maakt deel uit van de competitie. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Het filmfestival van Venetië, het oudste ter wereld, vindt plaats van 31 augustus tot 10 september. Het is vier jaar geleden dat een Vlaamse speelfilm de officiële selectie van het festival haalde.

'King of the Belgians'

In ‘King of the Belgians’ is Nicolas III op staatsbezoek in Istanboel wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden. Maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en luchtverkeer. De koning en zijn entourage ontsnappen uit Turkije en starten een odyssee doorheen de Balkan, waarin de koning het echte leven - en zichzelf - ontdekt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay en Bruno Georis. Bo Films produceerde ‘King of the Belgians’ in coproductie met Entre Chien et Loup in België, Topkapi Films in Nederland en Art Fest in Bulgarije. De film kon onder andere rekenen op steun van het VAF/Filmfonds.

‘King of the Belgians’ komt op 30 november 2016 uit in de Belgische zalen.

'Home'

Ook 'Home', Trochs vierde speelfilm, zal te zien zijn op het filmfestival. Het is de eerste keer dat een film van Troch geselecteerd is voor het filmfestival in Venetië. 

'Home' volgt een groep tieners en een groep volwassenen in hun leefwereld. De communicatie tussen de twee groepen verloopt moeilijk, maar dan arriveert de 17-jarige Kevin. Die kan goed opschieten met zijn neef Sammy, en leert al snel John kenen. Op een avond slaat echter het noodlot toe. Het vertrouwen is geschonden, en de grens tussen verraad en loyaliteit vervaagt beetje bij beetje.