Hollywood vs. Trump: ‘United Against Hate’
Foto: United Against Hate

Zo’n honderd beroemdheden uit Hollywood verenigen zich ‘om Donald Trump en de haat die hij promoot te verslaan.’ Met ‘United Against Hate’ vormen ze een coalitie in de hoop dat de Amerikaanse burgers de ‘juiste’ beslissing maken.

Neil Patrick Harris, Shonda Rhimes, Michael More, Lena Dunham, Macklemore. Slechts enkele namen van de ruim honderd Hollywoodsterren die hun krachten bundelen om te protesteren tegen de ‘discriminerende praktijken’ van Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Enkele leden maakten een verschijning op de Democratische conventie van deze week.

In een open brief pleit de groep ervoor om samen de haatstrategie van Trump te bestrijden. Ze benadrukken dat de retoriek van Trump minderheden viseert en uitsluit. ‘Sommigen van ons behoren tot groepen die worden aangevallen door Donald Trump. Sommigen ook niet. Maar als de geschiedenis ons iets leert is dat het vaak slechts een kwestie van tijd is voor ook “ik” de’ “andere” wordt.’

Het gevaar van Trump

‘Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is ons platform te gebruiken om het gevaar van Trump als president onder de aandacht te brengen. Donald Trump wil ons land terugvoeren naar een tijd waarin angst voor geweld zorgde, waarin hebzucht discriminatie in de hand werkte en waarin de staat vooroordelen over achtergestelde gemeenschappen opnam in de wet,’ aldus de sterren in hun open brief.

Op het einde van de brief roepen de sterren de Amerikaanse bevolking op om de ‘juiste’ beslissing te maken bij de komende verkiezingen: ‘Wij vragen elke Amerikaan om zich achter ons te scharen, om aan de goede kant van de geschiedenis te staan.’