Dit was het lekkerste eten op Tomorrowland volgens Gault&Millau
Foto: joris herregods
Geen verlepte zak frieten of triestige hamburger te bespeuren op Tomorrowland. Het festival levert niet alleen muzikaal wereldwijd zijn visitekaartje af, maar doet dat ook op culinair vlak. Dus trokken ook enkele inspecteurs van de culinaire gids Gault&Millau dit jaar opnieuw de weide in om op zoek te gaan naar de lekkerste hap.

Gault&Millau was dit jaar voor de vierde keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het festivalfood. De restaurantgids reikt nu voor het eerst ook drie awards uit aan de best presterende foodstands. Deze gerechten kwamen als winnaars uit de bus:

1. Gault&Millau best festival food

'De Taco Pork Belly van de catering van Tomorrowland zelf was een mooi gevulde taco met sappige stukjes varkensbuik, avocado, sla, krokante groentjes en verse kruiden. De balans tussen de ingrediënten was uitmuntend en het vettige van het vlees werd mooi uitgebalanceerd met de frisse groentjes en kruiden. Het zachte tacobroodje was bovendien gemakkelijk te vouwen waardoor het gerecht uitstekend fungeerde als ‘festival food’.'

2. Gault&Millau best healthy festival food

'De award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de Korean BBQ pulled soy sandwich. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. De smaak van de vleesvervanger op basis van soja was uitzonderlijk en het geheel was een gezond, superlekker festivalgerecht.'

3. Gault&Millau most innovative festival food

'Het meest innovatieve festivalgerecht waren de Belgitude wafelfrietjes van Callebaut. Zij brachten een verrassend dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigde: Brusselse wafel & chocolade-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. De frietjes waren gemaakt van versgebakken wafels, gevuld met chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes. Ze werden geserveerd met chocoladesaus om te dippen, een mayonaise van witte chocolade en citroen, en afgewerkt met een bolletje frambozenijs als variant op ketchup. Een gerecht dat innovatie en smaak samenbracht.'