Anderlecht bevestigt transfer van Roemeense winger
Alexandru Chipciu vanochtend op het trainingscentrum van Anderlecht Foto: RSC Anderlecht

Anderlecht kondigt de komst aan van Alexandru Chipciu. Paars-wit betaalt 3 miljoen euro voor de Roemeense middenvelder van Steaua Boekarest.

Anderlecht kondigde vanmiddag via Twitter de komst van Chipciu aan. Paars-wit betaalt 3 miljoen aan Steaua Boekarest voor de 27-jarige, plus 250.000 euro als ze de Europese groepsfases halen en nog eens 250.000 euro als ze kampioen worden. De Roemeen werd vanochtend medisch gekeurd en tekende vervolgens een contrac voor vier seizoenen.

Chipciu komt naar Anderlecht met de complimenten van kersvers Roemeens bondscoach Christoph Daum. “Een uitstekende keuze”, zei die. “Anderlecht is een goed georganiseerde club die altijd op hoog niveau speelt. Dat is goed voor zijn ontwikkeling.”

Chipciu zelf landde gisterenavond na lange onderhandelingen al in Zaventem. Hij werd er opgewacht door een Roemeense begeleidster en wilde nog niet veel kwijt. “Ik ben erg blij om voor Anderlecht te tekenen”, zei hij toen. “Er moeten nog enkele details geregeld worden, maar mijn doel is de titel.”

De flankaanvaller begon zijn profcarrière bij FC Brasov, dat hem uitleende aan Forex Brasov en Braila. In 2012 maakte hij de overstap naar Steaua Boekarest. In 116 wedstrijden maakte Chipciu 24 doelpunten voor de topclub. Hij verzamelde 23 caps en scoorde drie keer voor zijn land. Op het voorbij EK in Frankrijk trad hij aan met Roemenië, dat in de groepsfase werd uitgeschakeld.