Melania Trump kiest voor Roksanda
Foto: Photo News

Zelfs op de Republikeinse conventie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen hoeft het niet uitsluitend over politiek te gaan. Melania Trump, voormalig model en ‘de vrouw van’, droeg de witte zijden ‘Margot’-jurk van Roksanda.

Trump heeft veel ervaring in de modewereld. Ze begon een carrière als model op zestienjarige leeftijd en werkte onder meer met Arthur Elgort, Mario Testino, Helmut Newton en Patrick Demarchelier. Ze studeerde bovendien design en architectuur in haar geboortestad Ljubljana, hoofdstad van Slovenië.

De mogelijk toekomstige First Lady werkt dan ook niet samen met designers en kocht de jurk zelf ‘in een doodgewone winkel’, liet een woordvoerster weten.

De prijs van de jurk wordt angstvallig geheim gehouden, maar gelijkaardige modellen gaan voor zo’n 1.500 dollar over de toonbank.

Van moeder op dochter

Dat Melania Trump modebewust is, bewees ze al vaker. Zo droeg ze tijdens haar trouw met The Donald een kleed ontworpen door John Galliano in zijn Christian Dior-periode. Waar de vrouw haar interesse voor designkleding opgedaan heeft? Volgens velen zit haar moeder Amalija Knavs, zelf modeontwerpster, er voor veel tussen.