Sep Vanmarcke rijdt ook WK ploegentijdrit
Foto: Photo News

Sep Vanmarcke trok maandag in de aanval in de finale van de 16e Touretappe, maar zag zijn strijdlust niet beloond en werd zevende. Na afloop werd de renner van LottoNL-Jumbo getroost zijn vrouw Hanne Vanhoe, die het vliegtuig had genomen naar Bazel en hem ook op de tweede rustdag in Bern zal vergezellen. Dinsdag verklapte Vanmarcke alvast dat hij op het WK in Qatar ook de ploegentijdrit zal rijden.

De rustdag is welgekomen voor Vanmarcke. “Veel moet je van mij niet meer verwachten in deze Tour”, blikte hij vooruit. “In de Alpen rijd ik mee en het grote doel is vooral Parijs halen, de Tour uitrijden. Ik heb mijn werk gedaan voor de ploeg de voorbije weken, voor Dylan Groenewegen, voor de renners die zich bergop willen tonen. Maandag kreeg ik mijn kans en die heb ik ten volle gegrepen.”

Parijs halen is dus de grote opdracht. “Daarna neem ik een beetje rust en zal ik wellicht ook wel wat criteriums rijden.”

Zoals bekend is Vanmarcke er niet bij op de Olympische Spelen. “En ook niet op het EK in Nice midden september. Te lastig, te veel bergop”, zei hij. “Mijn programma in augustus ziet er wellicht als volgt uit: de Arctic Race of Norway (10-14/08), Cyclassics Hamburg (21/08), de Ronde van Poitou-Charentes (23-26/08), GP Plouay (28/08) en hopelijk kan ik ook deelnemen aan de Eneco Tour (19-25/09). De geboorte van onze baby is voorzien half september, vandaar ook dat ik de Canadese klassiekers niet rijd om de bevalling niet te missen. Na de Eneco Tour gaat het dan richting het WK in Qatar, eerst de ploegentijdrit, daarna het WK op de weg.”