De Italiaanse tennisfederatie heeft Marco Cecchinato (ATP-143) maandag een schorsing van achttien maanden en een boete van 40.000 euro opgelegd wegens matchfixing. De 23-jarige Italiaan werd schuldig bevonden aan het vervalsen van een wedstrijd bij een challengertoernooi in Marokko.

De feiten deden zich in oktober 2015 voor in Mohammédia. Cecchinato, op dat moment de nummer 82 van de wereld en vierde reekshoofd in Marokko, won er erg makkelijk zijn eerste twee wedstrijden, alvorens er in de kwartfinales met 6-1 en 6-4 cijfers kansloos uit te gaan tegen kwalificatiespeler Kamil Majchrzak, een negentienjarige Pool die op het moment van de feiten 338e op de wereldranglijst stond. Op die wedstrijd werden er bovendien verdachte gokpatronen genoteerd, waarna de Italiaanse federatie een onderzoek startte.

Afgelopen weekend maakte Cecchinato nog deel uit van het Italiaanse Davis Cup-team dat in Pesaro in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Argentinië. Cecchinato was er voor het dubbelspel voorzien, maar werd uiteindelijk niet opgesteld.