Ahold en Delhaize willen fusie eind juli afronden
Een jaar na de aankondiging komt de fusie in de laatste rechte lijn. Foto: BELGA

Supermarktketens Ahold en Delhaize willen de geplande fusie voor eind juli afronden. Als de Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC groen licht geeft, kan dat zonder veel problemen, maken de beide bedrijven zich sterk.

Ongeveer een jaar nadat de supermarktketens hun fusie aankondigden, lijkt de finish in zicht. Als de Amerikaanse FTC de fusie gunstig beoordeelt, resten er volgens de woordvoerders van het bedrijf enkel nog een paar technische details om de operatie af te ronden. Ahold en Delhaize maken zich weinig zorgen over het Amerikaanse fiat. De goedkeuring van de aandeelhoudersvergadering en van de Belgische mededingingsautoriteit was al binnen. Eind juli zou dus een haalbare kaart moeten zijn.

Voor Ahold zit er net wat meer druk op de ketel om de fusie ook effectief nog in juli af te ronden. Volgens de Nederlandse vennootschapswetgeving moet de fusie rond zijn, zes maanden na het bijeenroepen van de aandeelhouders. Anders moeten bepaalde goedkeuringen worden opnieuw worden voorgelegd.