Fagron heeft kapitaalverhoging rond
Farmabedrijf heeft via een kapitaalverhoging en de private plaatsing van zogenaamde scrips 88,5 miljoen euro opgehaald.

Via voorkeurrechten werden 17,1 miljoen euro aandelen aangeboden aan bestaande aandeelhouders. Daar werd voor 94,62 procent op ingetekend. Dat leverde 83,51 miljoen euro op. De resterende aandelen werden aan institutionele beleggers, wat het totaal van de operatie dus opdreef tot 88,5 miljoen euro.

De handel in farmabedrijf Fagronwerd op de Brusselse beurs tijdelijk stilgelegd in afwachting van de verkoop van de scrips. Na het hervatten om 14.30 uur bleef de koers vrij stabiel. 

Fagron is het vroegere Arseus, een van de belangrijkste aandeelhouders is Marc Coucke. Het bedrijf maakt magistrale bereidingen voor apothekers.

Fagron heeft er een woelig jaar opzitten. Een aantal overnames in de VS pakten slecht uit. Dat zette de beurskoers stevig onder druk, en dwong het bedrijf te onderhandelen met de schuldeisers. Begin maart meldde Fagron dat het een akkoord had over een private en publieke kapitaalverhoging van in totaal 220 miljoen euro. Begin april gaven de financiers drie maanden extra aan het bedrijf om een kapitaalverhoging uit te voeren, en de akkoorden met de schuldeisers te heronderhandelen.