Oostende rondt komst van Kortrijk-sterkhouder Marusic af
Foto: BELGA

De Montenegrijnse flankspeler Adam Marusic verlaat KV Kortrijk en speelt de volgende vier seizoenen voor KV Oostende. Dat maakten beide teams woensdagnamiddag bekend. Marusic vervoegt bij Oostende zijn landgenoot Zarko Tomasevic die ook deze transferperiode Kortrijk verliet voor Oostende. Een seizoen eerder maakten coach Yves Vanderhaeghe, hulpcoach Adnan Custovic en rechtsachter Brecht Capon al de overstap.

De 23-jarige Marusic arriveerde in juni 2014 aan in het Guldensporenstadion. Kortrijk had de Montenegrijn weggeplukt bij zijn Servische opleidingsclub FK Vozdovac, waarmee hij was doorgegroeid van tweede naar eerste klasse. Marusic kwam in twee seizoenen Kortrijk tot liefst 74 optredens en 11 goals. De Montenegrijn deed dat zowel als rechtsbuiten als als rechtsachter.

“Het grote voordeel van Marusic is zijn polyvalentie”, benadrukt ook sportief manager van Oostende, Luc Devroe. “Hij kan zowel op de rechtsachter als op de rechtsvoor uit de voeten.” Marusic debuteerde in maart 2015 als Montenegrijns international. Ondertussen heeft hij 9 caps behaald.