Vakbond zal vrijdag ingang van Walibi blokkeren
Foto: BELGA

De socialistische vakbond FGBT Horval zal vrijdag de ingang van het pretpark Walibi blokkeren. Er is een intern conflict aan de gang tussen de vakbond en de directie, omdat een afgevaardigde van de vakbond 'zonder reden' zou ontslagen zijn. Dat meldt Le Soir.

Eerder dreigde de vakbond er al mee om de ingang te blokkeren de komende zomer. FGBT hekelt het ontslag van de enige socialistische vertegenwoordiger van het park. Vandaag wordt aangekondigd dat ze vrijdag voor de ingang zullen staan.

Het park benadrukt op haar beurt dat het niks te maken heeft met de vakbond op zich. ‘De directie betreurt ook het vertrek van de medewerker, maar het ontslag wordt wat buiten de context getrokken’, klinkt het. Het ontslag is volgens de directie het gevolg van een ‘reeks meldingen van ongewenst gedrag’.

De vakbond heeft verschillende directies van scholen gecontacteerd om hen in te lichten over de actie van vrijdag. En ook de directie nam contact op. ‘Het park binnenkomen kan wat moeilijker verlopen. Daarom geven we groepen de mogelijkheid om hun bezoek uit te stellen of een vergoeding voor hun tickets te krijgen’, stelt Marie-France Adnet, woordvoerster van het park.