Voor de tweede dag op rij zijn huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de mislukte aanslag die vorige zomer plaatsvond op de Thalys. Dat meldt het federaal parket. Maandag waren al zes huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Haren, en dinsdag werden zeven huiszoekingen uitgevoerd. Twee vonden plaats in Willebroek, twee in Sint-Jans-Molenbeek, één in Antwerpen, één in Brussel en één in Koekelberg. Bij de huiszoekingen werd niemand werd meegenomen voor verhoor, aldus het parket. Evenmin werden er wapens of explosieven aangetroffen.

Bij de huiszoekingen die maandag plaatsvonden, werden wel zes mensen meegenomen voor verhoor maar die werden later opnieuw vrijgelaten. Het ging om zes mensen die contact zouden gehad hebben met de verdachte van de aanslag op de Thalys, de 26-jarige Ayoub El Khazzani.

Die had een tijdlang bij zijn zus in Sint-Jans-Molenbeek verbleven alvorens hij op 18 augustus in het station Brussel-Zuid zwaarbewapend op de Thalys naar Parijs was gestapt. Hij verschool zich in het toilet, waar hij even voorbij de Franse grens met de wapens in de hand uitkwam. Maar omdat El Khazzani door vier reizigers - drie Amerikanen en een Brit - overmeesterd werd, raakten uiteindelijk maar drie mensen gewond.