Puntbeha van Madonna te koop
Foto: *
Madonna droeg doorheen de voorbije decennia heel wat opvallende outfits, maar er is er eentje die er met kop en schouders boven uitsteekt en dat is ongetwijfeld de puntbeha van de hand van Jean Paul Gaultier. Die gaat op 14 juni onder de hamer bij het Britse veilinghuis Kerry Taylor. Geschat wordt dat de beha tussen de 30.000 en 35.000 euro zal opbrengen.

Madonna droeg de iconische beha met korset voor het eerst in 1990 tijdens haar Blonde Ambition-tour die toen afgetrapt werd in Japan. Het is een ontwerp van de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier die de puntbeha al sinds 1982 opvoerde in zijn modeshows. Hij maakte voor Madonna heel wat verschillende versies van de bijzondere bustier. Zo was de allereerste eentje in glanzend lichtroze. Maar het meest bekende exemplaar is ongetwijfeld de goudkleurige die ze tijdens diezelfde tour droeg terwijl ze 'Like A Virgin' brengt, kronkelend op een bed. Het is diegene die op 14 juni onder de hamer gaat bij veilingshuis Kerry Taylor.

Verwacht wordt dat de beha voor een groot bedrag onder de hamer zal gaan. Het is dan ook een van de meest memorabele outfits ooit gedragen door een superster. Een vorige gelijkaardige puntbeha van die Blonde Ambition-tour werd in 2012 bij veilinghuis Christie's nog verkocht voor een slordige 30.000 euro.