Jeroen Meus verlaat uitgever na miljoen verkochte boeken
Foto: © VRT Jokko

Jeroen Meus stapt op bij uitgeverij Van Halewyck. De bekende tv-kok trekt naar uitgever WPG-Manteau voor minstens drie jaar en evenveel kookboeken. ‘Het vet was van de soep’, reageert Meus in De Morgen.

‘Jeroen Meus heeft bij ons een contract voor drie jaar getekend’, zegt uitgeefdirecteur Marianne De Baere in de kranten van De Persgroep. ‘Elk jaar moet er minstens een boek verschijnen.’

Half september ligt de nieuwste editie van ‘Dagelijkse Kost’ al in de boekhandels . Het wordt een dikker boek met een nieuwe huisstijl.

Jeroen Meus, die vorig jaar niet meer op de Antwerpse Boekenbeurs aanwezig was, is kort over zijn vertrek bij Van Halewyck. ‘Ik had geen goede vooruitzichten meer. Het vet was van de soep.’ Van Halewyck, nu onder leiding van uitgever Lut Raymaekers en opgeslorpt door Pelckmans, kan terugkijken op een lange samenwerking. ‘We hebben een mooi traject afgelegd met Jeroen’, aldus Raymaekers.

VRT

En er is meer goed nieuws voor Meus. Ook een hernieuwde overeenkomst met de openbare omroep tot 2019 is zo goed als rond. Voorlopig blijft Dagelijkse kost, het boek en het programma, dus bestaan.

Meus heeft een duidelijke visie voor ogen: ‘We willen Dagelijkse kost vooral hedendaagser maken’, aldus de kok in De Morgen. ‘Zo zouden we bijvoorbeeld de app kunnen afstoffen.’