‘Twitter en Yahoo voerden fusiegesprekken’
Foto: Photo News

Twee grote internetnamen hebben recent een paringsdans gevoerd. Maar het huwelijk tussen beide internetgiganten in moeilijkheden, ging uiteindelijk niet door.

De gesprekken tussen bestuurders van Twitter en Yahoo hebben een aantal weken geleden plaatsgevonden, meldt de New York Post op basis van anonieme bronnen.

Bij de gesprekken zou Twitter-CEO Jack Dorsey niet aanwezig zijn geweest, maar Yahoo-CEO Marissa Mayer wel. Uiteindelijk heeft Twitter zich teruggetrokken uit de gesprekken, aldus de bronnen.

De gesprekken komen niet uit de lucht gevallen. Beide bedrijven zitten namelijk in slechte papieren. Yahoo heeft al jaren te kampen met tegenvallende resultaten. Eerder dit jaar zei het internetbedrijf alle mogelijkheden te bekijken, inclusief het verkopen van zijn aandelen in de succesvolle Chinese webwinkel Alibaba en het afsplitsen van zijn internettak, om investeerders gerust te stellen.

Twitter, dat opgericht werd in 2006, kampt dan weer met een stagnerend aantal actieve gebruikers. De microblogwebsite was ooit het tweede grootste sociale netwerk, na Facebook, maar werd ondertussen voorbijgestoken door Instagram, Facebook Messenger en WhatsApp. Om daar iets aan te veranderen sleutelde het bedrijf onlangs aan zijn DNA - de limiet van 140 tekens per bericht werd verruimd.