Gaston Berghmans krijgt eigen straat in Merksem
Foto: Pol De Wilde - Corelio

Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever vrijdagmiddag gezegd tijdens de uitvaartplechtigheid van de komiek, die woonde in Merksem.

De Wever nam tijdens de mis het woord. ‘Je was groot op het podium, maar nog groter als mens. Wat me altijd zal bijblijven zijn je fonkelende ogen en de niet-aflatende rust die je uitstraalde.’

De Wever kondigde nadien dus ook aan dat Merksem voortaan een Gaston Berghmansdreef zal krijgen. De Bouckenborghdreef zal herdoopt worden tot Gaston Berghmansdreef.

Gaston Berghmans krijgt eigen straat in Merksem

Het nieuws werd bevestigd door Dirk Delechambre, infoambtenaar van de Stad Antwerpen. Het college van schepenen heeft vrijdagmorgen besloten om de straat te herdopen.

Ook Schoten overweegt om een straat of plein te vernoemen naar Berghmans. ‘Hij woonde dan wel bijna zijn hele leven in Merksem. Het laatste jaar bracht hij door in het nieuwe woonzorgcentrum Vordenstein in Schoten. Daar kon hij zijn 90ste verjaardag nog vieren en is hij nu ook overleden’, zei burgemeester Maarten De Veuster.

‘Gaston heeft onze gemeente ook naambekendheid gegeven. Schoten wordt wel tien keer genoemd in de sketch met Joske Vermeulen uit de Trammezandlei, misschien wel de allerbekendste clip van Gaston en Leo. Voor onze gemeente was dit een staaltje van onvervalste city marketing avant la lettre’, aldus De Veuster.