Eagles of Death Metal niet langer welkom op Parijse festivals
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Kort nadat de zanger van Eagles of Death Metal (EODM), Jesse Hughes, controversiële uitspraken deed over de aanslagen van 13 november in Parijs, werden twee concerten van EODM geannuleerd. Dat meldden de organisatoren vrijdag. De concerten waren gepland op twee Parijse festivals in augustus.

In een gesprek met het Takimag tijdschrift vertelde Jesse Hughes over de aanslagen van 13 november in Parijs. Hughes deelde zijn ervaring als artiest in de Bataclan waar terroristen meer dan negentig personen doodschoten en zichzelf vervolgens opbliezen.  

Hughes haalde in het interview meermaals aan dat de aanslagen het gevolg waren van politieke correctheid in westerse landen. Hij beweerde dat er een complot achter de aanslagen zat waar ook leden van de beveiliging van de Bataclan bij betrokken waren. ‘Na de aanslagen zag ik moslims juichend op straat. Hoe konden ze dat zo snel weten? Er moeten meer mensen op de hoogte zijn geweest’, beweerde de zanger.  

Op de uitspraken van Hughes kwam snel een reactie. De festivals Cabaret Vert en Rock Seine besloten de optredens van de groep af te zeggen.