Eigenaar Inno wil V&D-panden innemen
Foto: BELGA

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay (HBC) gaat fors uitbreiden in Europa en ook Nederland wordt daarbij niet overgeslagen. De firma wil in de komende twee jaar alleen al in Nederland twintig vestigingen openen, maakte ze dinsdag bekend. Dat zal vooral gebeuren in voormalige V&D panden.

Het Canadese concern introduceert naar eigen zeggen zijn ‘warenhuisconcepten Hudson’s Bay en Saks OFF 5TH op hoogwaardige locaties in Nederlandse binnensteden’. Het Canadese concern neemt 2.500 medewerkers aan voor de nieuwe winkels.

Hudson’s Bay is in België eigenaar van warenhuisketen Inno. De Canadezen kregen Inno in handen door de overname van de Duitse warenhuisketen Kaufhof. Aan het hoofd van Galeria Kaufhof, zoals de volledige naam luidt, staat de Belgische CEO Olivier Van den Bossche. Die kwam in 2014 over van dochter Inno.

V&D

Hudson’s Bay springt in de leemte die V&D achter liet, na de ondergang van de Nederlandse warenhuisketen. De eerste twintig winkels die HBC de komende twee jaar wil optuigen, zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd.

Het vlaggenschip komt in Amsterdam, maar over de andere locaties die verspreid over Nederland worden geopend, wordt pas volgende maand meer bekendgemaakt. Het gaat naast winkels van Hudson’s Bay ook om vestigingen van de discountketen Saks OFF 5TH.