Stewardess ontwaakt na maand uit coma
Nidhi Chaphekar (rechts) ontwaakte uit een kunstmatige coma Foto: AP

Twee vrouwen op een bankje. Een van hen met een bebloed gezicht en een opengescheurde bloes, bedekt onder een laag stof. Het beeld van de 42-jarige Nidhi Chaphekar ging na de aanslagen op Brussels Airport de wereld rond. Een maand na de terreuraanval is de Indiase stewardess ontwaakt uit haar coma.

'Ze opende haar ogen, keek me aan en lachte', zegt haar echtgenoot Rupesh aan The Daily Mail. 'Ik verzekerde haar dat alles wel goed zou komen.'

De Indiase Nidhi Chaphekar, een 42-jarige stewardess van Jet Airways, werd na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem in een kunstmatige coma gehouden. Ze had een gebroken voet en ernstige brandwonden op vijftien procent van haar lichaam.

'Praten niet over aanslagen'

Een maand na de aanslagen is Nidhi ontwaakt in een ziekenhuis in Brussel. Haar echtgenoot waakte 25 dagen lang aan haar ziekenhuisbed.

'Nidhi heeft intussen al telefonisch contact gehad met onze kinderen', zegt hij. 'De meeste operaties zijn al achter de rug, maar we hebben geen idee hoe lang de behandeling nog zal duren. Ze weet dat ze een tijd geslapen heeft, maar hoeveel dagen er al verstreken zijn, weet ze niet. Over de aanslagen praten we niet met haar.'

De moeder van twee kinderen blijkt goed te reageren op haar behandeling in het brandwondencentrum. Vermoedelijk mag ze volgende maand het hospitaal verlaten.

Symbool van verzet

Nidhi was op 22 maart net aangekomen in de luchthaven van Zaventem om te vertrekken naar de Verenigde Staten toen de twee bommen ontploften in het gebouw.

Vlak na de terreuraanval werd de stewardess gefotografeerd. Zittend op een bankje met een opengescheurde bloes en een bebloed gezicht. Compleet in shock. Het beeld werd een symbool van verzet na de aanslagen in Zaventem en Brussel.

De aanslagen op de luchthaven en in het metrostation Maalbeek eisten in totaal 31 dodelijke slachtoffers en 270 gewonden.