Bataclan kondigt nieuwe concerten aan
De Bataclan is momenteel hermetisch afgesloten, maar zal worden heropgebouwd. Foto: REUTERS

In de Parijse concertzaal Bataclan, die op 13 november 2015 een van de doelwitten was tijdens de aanslagen in Parijs, is woensdag gestart met de renovatiewerken. ‘We willen de warmte en de gezelligheid van de zaal daarbij behouden’, zegt de organisatie, die van de gelegenheid gebruikmaakte om ook al vier concertdata aan te kondigen.

De exacte datum van de heropening ligt nog niet vast, maar de Bataclan gaf al de data van vier concerten vrij. De Brit Pete Doherty bijt voorlopig op 16 november de spits af, gevolgd door de Senegalees Youssou N’Dour op 18 november, de Amerikaanse rockgroep Nada Surf op 2 december en de Franse rapper MZ op 3 december.

In de loop van de volgende dagen wordt nog een reeks andere shows aangekondigd. Misschien zal daar Eagles of Death Metal tussen zitten, de groep die op de avond van de aanslagen optrad. Frontman Jesse ‘the devil’ Hughes had meteen na de feiten immers gezegd dat hij de eerste band wou zijn die bij de heropening optrad.

Bij de aanslagenreeks in Parijs van 13 november 2015 hadden drie jihadisten met automatische wapens en explosievengordels een bloedbad aangericht in de Bataclan. Negentig mensen stierven bij gelijktijdige aanslagen op Parijse bars en aan het voetbalstadion in de voorstad Saint-Denis doodden terroristen nog eens 40 mensen.