Dokters van de Wereld trekt zich terug van Griekse eiland Chios
Foto: Photo News

Hulporganisatie Dokters van de Wereld trekt zich na nieuwe rellen in het opvangkamp op het Griekse eiland Chios terug van dat eiland. Dat meldde de organisatie vrijdag.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakten twee mannen gewond bij een steekpartij tussen Syriërs en Afghanen, berichtte de plaatselijke nieuwssite politischios. Daarbij werd ook de tent voor medische verzorging, samen met de inboedel 30.000 euro waard, vernield. Volgens politischios leek het kamp vrijdagochtend wel een slachtveld. De politie gebruikte lichtgranaten om het tumult te doen ophouden.

Het Griekse persbureau ANA meldt dat drie vluchtelingen opgenomen werden in het ziekenhuis na de rellen. In de nacht van woensdag op donderdag raakten ook al acht vluchtelingen lichtgewond, ook na geweld tussen Syriërs en Afghanen die kamperen voor de terminals van de haven van Piraeus.

De autoriteiten van het eiland hebben Athene gevraagd om extra agenten, omdat het bijna elke dag tot rellen komt in het opvangkamp. Dat kamp kan 1.200 mensen opvangen, maar in tussentijd worden er 1.500 mensen vastgehouden. De meesten van hen zijn aangekomen nadat het vluchtelingenakkoord op 20 maart in werking trad. Maandag start het terugsturen van vluchtelingen naar Turkije.