Fagron krijgt meer tijd van financiers

De toeleverancier aan apotheken Fagron heeft van zijn financiers een verlenging van drie maanden gekregen om de kapitaalverhoging door te voeren en om de akkoorden met de schuldeisers te heronderhandelen.

‘Deze verlenging reflecteert de tijdslijn die vereist is om de voorgestelde kapitaalsverhoging te verwezenlijken’, klinkt het vrijdagochtend in een persbericht. ‘Dit geeft Fagron de tijd om zich te concentreren op het bereiken van een overeenkomst over het aanpassen van haar bestaande financieringen en de voorgestelde kapitaalverhoging voor een totaalbedrag van 220 miljoen euro om haar financiële situatie voor de langere termijn zeker te stellen.’

Begin maart meldde Fagron dat het een akkoord had over een private en publieke kapitaalverhoging van in totaal 220 miljoen euro. Een van de private investeerders is miljardair Marc Coucke. De andere private investeerders zijn Waterland Private Equity en Baltisse (het investeringsfonds van textielondernemer Filip Balcaen) en Carmignac, Midlin, Bart Versluys en Fagron-CEO Hans Stols.

De verbintenis van Waterland en Baltisse is onder voorbehoud, onder meer van de verkoop of sluiting van de Amerikaanse activiteit Bellevue Pharmacy.

Fagron mispakte zich aan tegenvallende overnames in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke.