Accent Jobs: ‘Gebrek aan kandidaten is teken van tevredenheid’
Accent-ceo Jérôme Caille. Foto: Accent Jobs

Bij Accent Jobs zijn ze tevreden: er zijn net als de voorbije twintig jaar geen kandidaten voor de sociale verkiezingen, iedereen krijgt een smartphone. ‘Onze medewerkers zijn tevreden met hoe het nu verloopt’, stelt ceo Jérôme Caille.

Interimbedrijf Accent Jobs zal ook dit jaar geen ondernemingsraad oprichten. Vorige maand lekte uit dat het bedrijf iedereen een smartphone en een extra dag vakantie beloofde als er geen kandidaten zouden opstaan. Volgens ceo Jérôme Caille een blijk van vertrouwen van de medewerkers.

Er komt opnieuw geen ondernemingsraad. Bent u een tevreden man?

Ik ben vooral tevreden dat onze medewerkers duidelijk van mening zijn dat de directe kanalen die er vandaag zijn, volstaan voor de communicatie. Bij ons staat de deur altijd open, ons bedrijf is erg gedecentraliseerd, er is altijd een manier om het gesprek aan te gaan.

Vanwaar die afkeer van sociale verkiezingen?

Die is er helemaal niet. We staan open voor sociaal overleg en hebben niets tegen de vakbonden. Onze medewerkers zijn onze grootste troef. Wij denken alleen dat directe communicatie belangrijk is.

Volgens de vakbonden is het personeel bang om met hen te praten en worden ze ontmoedigd.

Dat moet u aan onze medewerkers vragen, maar ik denk niet dat dat hun perceptie is. Als er al twintig jaar geen kandidaten zijn, dan is dat toch een teken dat ze tevreden zijn. Bovendien scoorden wij dit jaar weer hoog in de ranglijst van Great Place to Work.

Volgens het ACV kreeg een persoon die wilde opkomen op het laatste moment zijn ontslag.

Daar weet ik niets van, en in ieder geval is het voor ons onmogelijk te weten te komen wie zich kandidaat heeft gesteld.

Wat met de belofte van een smartphone voor alle werknemers als er geen kandidaten waren?

Wij hebben altijd gezegd: als we niet moeten investeren in de ondernemingsraad, stoppen we die centen in een aantal investeringen op digitaal vlak, met name een smartphone voor iedereen, en HR-maatregelen, zoals een extra dag verlof voor iedereen. Het zijn structurele maatregelen die al even op het programma staan.