Verwarde toeriste zwemt cruiseschip achterna
Foto: Marcopolocruises

Een Britse toeriste heeft op Madeira geprobeerd een al vertrokken cruiseschip achterna te zwemmen. De 65-jarige Britse werd vier uur later door vissers uit zee gered, aldus de Portugese havenautoriteiten in Funchal.

De vrouw en haar 69-jarige echtgenoot hadden volgens het staatspersbureau Lusa zaterdag na hun aankomst op Madeira aan boord van Marco Polo beslist hun cruisevakantie voortijdig te beëindigen en met het vliegtuig naar Groot-Brittannië terug te keren. Op de luchthaven kwam het echter tot een ruzie tussen de twee, waarop ze uit elkaar gingen, zei de baas van de havenautoriteiten, Félix Marques.

Toen de blijkbaar geestelijk verwarde Britse vrouw het schip aan de kust zag voorbijvaren, dacht ze dat haar man aan boord was. In haar wanhoop was ze in zee gesprongen en had ze geprobeerd naar het schip te zwemmen. De man was volgens mediaberichten van dinsdag vertrokken met een vliegtuig richting Groot-Brittannië.

De bemanning van een vissersboot zei dat ze 500 meter voor de kust in de duisternis het hulpgeroep van de vrouw hadden gehoord. ‘Het was een wonder dat we ze gevonden hebben’, citeerde Lusa een van de vissers.

De vrouw werd overgebracht naar een psychiatrisch centrum.