SHOPSPOT. Drie keer nieuw in Brussel
Foto: kure

Nog op zoek naar aanvullingen voor uw zomergarderobe? In Brussel kunt u gemakkelijk meerdere dagen de ene na de andere winkel binnenwandelen, en daar komen met de regelmaat van de klok nieuwe winkels bij. Drie adresjes die u volgens ons niet mag overslaan bij een volgend winkelbezoek aan onze hoofdstad.

In het hart van de chique Zavelwijk vinden we sinds de zomer vorig jaar LES BRUSSELOIS(E)S terug, een kledingboetiek voor dames, heren en kinderen, maar vooral voor ieder die fan is van Belgische mode.

Achter het concept gaat een collectief van ontwerpers schuil zoals Joan De Rijk, Gaia Schwarzenberg, Fabienne Volnoff (Plic) en Magali Moorkens (Claska), bij wie u gegarandeerd goed zit voor een uniek stuk.

>> Lebaustraat 13

Nog geen drie jaar na de opening van hun eerste winkel in de Dansaertstraat, opende multimerkenboetiek KURE deze week een twee vestiging op de Louizalaan. Ook hier heeft het koppel Cyrielle en Maxime gekozen voor de combinatie van bekende Franse labels als Vanessa Bruno Athé en Margaux Lonnberg met Scandinavische merken als Won Hundred en Anine Bing, die op een open ruimte met verschillende verdiepingen worden gepresenteerd.

>> Louizalaan 78

Ook nieuw sinds deze zomer is de eigen winkel van het Belgische label BELGE UNE FOIS. Natacha en Arthur, de creatieve breinen achter het merk, begonnen een jaar geleden met het bedrukken van slogans op sweaters, posters en badges.

Het concept was zo succesvol dat ze er ondertussen hun beroep van hebben gemaakt. En sinds november vorig jaar is er ook de conceptstore met eethoek Chill & Food in de Hoogstraat. Uiteraard met uitsluitend Belgische verkoopswaren.

>> Hoogstraat 89