De Nationale Veiligheidsraad heeft een persconferentie gegeven naar aanleiding van het schietincident in de Driesstraat in Vorst. Het dreigingsniveau blijft op drie, aldus premier Charles Michel.

Tijdens de persconferentie benadrukte premier Charles Michel onmiddellijk dat zijn statement kort zou zijn en dat er geen bijkomende vragen mochten worden gesteld 'in het kader van het lopende onderzoek'. 

'Het Ocad heeft beslist dat het dreigingsniveau op drie blijft', zei de premier. 'Dat is zeker geen banaal of verwaarloosbaar niveau. Wij moeten alert blijven. Want niveau drie, dat betekent dat de dreiging reëel en ernstig is. Alle militairen blijven op post.' Tot slot herhaalde premier Michel dat hij zijn steun betuigt aan politieagenten 'in deze moeilijke tijden' en loofde hij de koelbloedigheid van de inwoners van Brussel en Vorst. 

De Nationale Veiligheidsraad kwam woensdagochtend samen nadat enkele terreurverdachten dinsdagmiddag het vuur openden op zes politieagenten, die een huiszoeking wilden uitvoeren in de Driesstraat in Vorst. Daarbij raakten vier agenten gewond. Eén verdachte, Mohamed Belkaid, werd doodgeschoten door een sluipschutter van de speciale eenheden toen hij vanuit het raam nogmaals het vuur wilde openen op politieagenten. Naast zijn lichaam werden een boek over het salafisme en een kalasjnikov gevonden.