Adecco ziet omzet verder groeien
Alain Dehaze Foto: Bart Dewaele

Uitzendconcern Adecco, geleid door de Belg Alain Dehaze, heeft zijn omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar verder zien groeien en wist die lijn in de eerste twee maanden van dit jaar door te trekken. Dat maakte het Zwitserse concern woensdag bekend.

‘s Werelds grootste uitzender boekte vorig kwartaal een omzet van 5,7 miljard euro. Dat was 10 procent meer dan een jaar eerder, of 5 procent als gunstige wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. De nettowinst stabiliseerde op 184 miljoen euro. De operationele winst trok met 5 procent aan, naar 250 miljoen euro.

In januari en februari werd op eigen kracht een groei van 4 procent gerealiseerd. Daarbij was sprake van verdere vooruitgang in Frankrijk, terwijl de markt in de VS stabiliseerde. In de Benelux, Italië en Spanje zwakte de groei licht af, mede doordat daar een jaar eerder al stevigere plussen werden geboekt.

Grote schoonmaak

Adecco staat onder leiding van een Belgische CEO, Alain Dehaze. Hij volgde vorig jaar Patrick De Maeseneire op, ook al een Belg. Dehaze gelooft er sterk in dat Belgische jongeren niet werkloos zijn omdat ze onvoldoende kennis hebben in hun vakgebied. ‘Ze moeten hun troeven gewoon durven uitspelen’, zei hij eerder in een interview met De Standaard (‘Belgen moeten ambitie durven te tonen’ ).

Vlak na zijn aanstelling in september 2015 voerde Dehaze onverwacht een grootschalige schoonmaakactie uit. Daarbij werd voor 740 miljoen activiteiten afgewaardeerd, wat niet in goede aarde viel bij de belegger en de uitzendreus onverwacht in de rode cijfers duwde.