Italiaanse eigenaar wil weg uit luchthaven Charleroi
Foto: Photo News

De Italiaanse groep Save wil haar belang in Brussels South Charleroi Airport verkopen, omdat het dividend de komende jaren beperkt zal blijven.

Dat schrijft L’Echo dinsdag. Save heeft een belang van 65 procent in Belgian Airport, dat op zijn beurt voor 27,65 procent aandeelhouder is van de luchthaven van Charleroi. Bij de privatiseringsovereenkomst in 2009 was afgesproken dat Belgian Airport zijn belang zou optrekken naar 48,32 procent, maar Save en het Waals gewest geraakten het niet eens over de kostprijs daarvan. Het kwam zelfs tot rechtszaken.

De Italiaanse private aandeelhouder zou nu een bank hebben aangesteld om een koper te zoeken voor zijn aandelen. Bij de beslissing speelt ook mee dat de luchthaven de komende jaren waarschijnlijk slechts een zeer beperkt dividend zal kunnen uitkeren. De Europese Commissie besliste immers dat de luchthavenuitbater niet langer 3,5 miljoen, maar wel 15,5 miljoen euro per jaar moet betalen aan het Waals gewest voor het gebruik van de luchthaveninfrastructuur.