AB InBev laat meest verkochte bier ter wereld gaan
Foto: REUTERS

De bierreus SABMiller verkoopt zijn belang in de Chinese brouwer Snow. Dat is het meest verkochte bier ter wereld. De verkoop kan ABInbev helpen om toelating te krijgen voor de overname van SABMiller.

De Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller geeft zijn belang in de Chinese brouwer Snow op. Het belang van 49 procent gaat tegen een zeer voordelige prijs naar joint-venturepartner China Resources Beer. De verkoop kadert in de geplande overname van SABMiller door de Belgische-Braziliaanse marktleider AB InBev, zo maakte de Leuvense brouwer woensdag bekend.

China Resources Beer betaalt 1,6 miljard dollar (1,47 miljard euro) voor de 49 procent van Snow Breweries die het nog niet in handen had. Het bier Snow is in volume uitgedrukt het meest verkochte bier ter wereld.

De prijs die China Resources Beer betaalt, ligt veel lager dan analisten hadden verwacht. Op basis van wat gebruikelijk is in de sector, gingen zij uit van minstens het dubbele.

De verkoop kan AB InBev helpen om goedkeuring te krijgen van de Chinese concurrentieautoriteiten voor de overname van SABMiller.