Een vijfgangenmenu dat alleen uit desserts bestaat? De droom van vele zoetebekken wordt volgende week werkelijkheid in Londen, wanneer een dessertrestaurant opent in het Hotel Café Royal.

Het Café Royal, een baken van herkenning in de Londense Regent Street, herbergt naast een vijfsterrenhotel ook verschillende restaurants, waaronder het pop-uprestaurant van de Spaanse topchef Albert Adrià.

The Café was altijd al de plek voor een uitgebreid ontbijt of afternoontea, maar vanaf 3 maart wordt de ruimte ’s avonds omgetoverd tot ‘het eerste Londense dessertrestaurant’, aldus Hotel Café Royal.

Achter het nieuwe concept gaat de ervaren patisseriechef Sarah Barber schuil. Zij stelde verschillende menu’s samen, al dan niet met aangepaste wijnen. Het merendeel van de gerechten kreeg een naam die verwijst naar ‘Alice in Wonderland’ zoals Queen of Hearts, Mad Hatter en Eat me, Drink me.

U kunt elke dag van de week terecht in het restaurant, al worden de dessertmenu’s enkel geserveerd tussen 18.00 en 22.30 uur ’s avonds. Prijzen starten bij 26 Britse pond per persoon. De desserts kunnen ook worden meegenomen naar huis.