Pinksterstorm kost AG Insurance veel geld
Foto: Photo News

De zware hagelstorm van Pinksteren 2014 heetf verzekeraar AG Insurance handenvol geld gekost. Er werden zowat 35.000 schadeaangiftes ingediend, goed voor 119 miljoen euro. Dat blijkt maandag bij de voorstelling van de jaarresultaten van AG Insurance.

De ‘pinksterstorm’ sloeg in onze regio toe op 7, 8 en 9 juni 2014 en ging gepaard met zware onweders en hagelstormen. Na afloop werd de storm door de overheid als natuurramp erkend.

Van de 35.000 aangiftes die marktleider AG Insurance na de storm te verwerken kreeg, hadden er zowat 24.000 betrekking op schade aan woningen (brandverzekering) en 11.000 op schade aan auto’s.

Wanneer gekeken wordt naar de natuurrampen wereldwijd in 2014, was de pinksterstorm in zijn geheel (ook met schade in Frankrijk en Duitsland) goed voor de op twee na grootste ramp ter wereld als het om verzekerde kosten gaat. In totale kosten was het de op acht na grootste.

Resultaten

AG Insurance maakte vandaag ook zijn jaarresultaten bekend. Het bedrijf zag het premie-incasso vorig jaar dalen tot 5,68 miljard euro, van 5,9 miljard euro in 2015. Het nettoresultaat kwam uit op 512 miljoen euro, tegenover 522 miljoen euro een jaar eerder, ondanks lagere gerealiseerde meerwaarden en hogere belastingen.

Ceo Hans De Cuyper heeft het over ‘een sterke prestatie’, gezien de uitdagende marktomgeving door de blijvend lage rentestanden. ‘De resultaten van 2015 tonen eens te meer aan dat we een winstgevend en financieel solide bedrijf zijn.’