De Vlaamse overheid gaat HR-bedrijf t-groep, bekend van t-interim, verkopen. Dat zou zonder ontslagen moeten gebeuren, maar de christelijke vakbond ACV is daar nog niet van overtuigd.

‘In opdracht van de aandeelhouders bereidt t-groep de verkoop van aandelen van het bedrijf voor’, zo meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht. De groep mikt daarbij op een behoud van de tewerkstelling.

De Vlaamse overheid is meerderheidsaandeelhouder van t-groep. Daarnaast is er nog een reeks minderheidsaandeelhouders. T-groep is naar eigen zeggen de op een na grootste onafhankelijke HR-dienstverlener in de Benelux, goed voor 121 kantoren en meer dan 770 medewerkers.

Tewerkstelling

‘Verankering en behoud van onze eigenheid en tewerkstelling zijn essentieel bij de zoektocht naar een nieuwe aandeelhouder’, zegt Dirk Van de Gehuchte, voorzitter van de raad van bestuur.

Vakbond ACV stelt zich vragen bij het behoud van de tewerkstelling. ‘Het is niet duidelijk hoe men dit denkt te realiseren’, zegt Jan Coolbrandt van ACV Openbare diensten. ‘Het ACV vraagt aan de Vlaamse overheid en aan de directie van het bedrijf om hierover gehoord te worden.’

Afsplitsing

T-groep ontstond in 2002 na de afsplitsing van de commerciële diensten van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Ook de uitzendkantoren van Ascento vallen onder t-groep. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba en E&A. Sinds de verzelfstandiging is de Vlaamse overheid hoofdaandeelhouder.