ABVV: ‘Stop samenwerking met Accent Jobs’
Het bedrijf kwam in opspraak toen het zijn werknemers vroeg om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen. Foto: Photo News

De socialistische vakbond lanceert een algemene oproep aan al zijn afgevaardigden om in de ondernemingsraden de samenwerking met Accent Jobs in vraag te stellen en desnoods te stoppen.

Het ABVV vraagt ondernemingen om voor een ander interimbedrijf te kiezen, als Accent Jobs niet stopt met het manipuleren van de sociale verkiezingen. Dat zegt woordvoerder van ABVV-Interim Dominique Meyfroot. ‘Accent Jobs moet stoppen met het onder druk zetten van werknemers.’

De oproep is niet zonder belang. In alle bedrijven met overlegorganen moeten de vakbondsafgevaardigden hun goedkeuring geven voor het gebruik van bepaalde interimkrachten.

Deze week raakte bekend dat Accent Jobs zijn werknemers oproept om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen. Als het bedrijf geen verkiezingen moet organiseren en geen ondernemingsraad moet oprichten, dan krijgt iedereen een extra dag vakantie en een smartphone.

Meyfroot benadrukt dat de actie niet gericht is tegen de werknemers van Accent Jobs of tegen de interimkrachten, ‘maar wel tegen het bedrijfsbeleid’.