'Live Photos' ook voor oudere iPhones
Foto: mvdv
Een van de weinige écht nieuwe functies van de iPhone 6s (Plus) is Live Photos. Dat zijn kiekjes die ook het moment net voor en na de opname bevatten, compleet met beweging en geluid. Met de app Live Maker kan je nu ook op oudere iPhones van dit soort micro-filmpjes maken.

Een Live Photo is meer dan een video van een drietal seconden. In het midden van het fragment zit namelijk een echte foto in hoge resolutie, die je bijvoorbeeld perfect kan printen. Om een Live Photo tot leven te wekken volstaat het om de foto even in te drukken. Dat lukt echter alleen met een iPhone 6s (Plus), voorlopig Apples enige toestel dat 3D Touch ondersteunt.

Eén seconde aanraken

Live Maker laat echter zien dat je ook zonder dat snufje met Live Photos aan de slag kan. Het enige verschil: je drukt de foto’s niet in, maar moet ze gewoon één seconde blijven aanraken.

De geanimeerde foto’s worden in Live Maker zelf bewaard, zij het op een nogal ongebruikelijke plek: in het Management-gedeelte onder Settings. Je kan de beelden echter ook opslaan in de Foto’s-app van je iPhone waar automatisch een album met de naam Live Maker wordt gecreëerd.

Live Maker heeft genoeg aan een iPhone 4s met iOS 9. Met de gratis versie kan je wel maar vijf Live Photos inblikken. Je heft die beperking op via een in-app aankoop van – tijdelijk – 99 cent (normale prijs: € 1,99).