Katoen Natie: 'We bouwen tien nieuwe fabrieken'
Foto: BELGA

De logistieke multinational Katoen Natie houdt dinsdag een persconferentie. Die zal gaan over het ‘bouwen van tien nieuwe fabrieken', zo valt te lezen in de uitnodiging. Het is niet meteen duidelijk wat in deze fabrieken zou gebeuren of waar deze zouden komen.

Katoen Natie wordt geleid door de flamboyante zakenman Fernand Huts, die al meermaals in de clinch ging, met het Havenbedrijf Antwerpen over verlaagde havenboetegelden, met de vakbonden over de wet-Major, die de havenarbeid regelt. In 2013 dreigde Huts nog om voor 211 miljoen euro aan investeringen naar Frankrijk te verhuizen als er geen 'oplossing' over de havenarbeid kwam. In 2014 volgde een Europese ingebrekestelling van ons land omtrent de wet-Major. Momenteel wordt aan een oplossing gewerkt om een Europese veroordeling te vermijden.

12.000 werknemers

Nog in 2014 kocht de multinational zich voor 5 procent in bij hoogspanningsnetbeheerder Elia. Vorig jaar kwam ook afvalververwerker Indaver in handen van de logistieke groep.

Katoen Natie werd volgens de eigen website opgericht in 1854 en telde vorig jaar wereldwijd 181 sites, goed voor onder meer 4,8 miljoen vierkante meter overdekte opslagplaats. Nog volgens de bedrijfswebsite telt het bedrijf meer dan 12.000 werknemers.