Ruim 3.500 mensen kunnen begrafenis Eddy Wally bijwonen
Foto: BELGA

Enkel familie, vrienden, prominenten en artiesten mogen de begrafenis van Eddy Wally bijwonen in de kerk. Maar op de Grote Markt van Zelzate, die plaats biedt aan drie- tot vierduizend mensen, worden drie schermen geplaatst.

Eddy Wally’s manager Hugo Colpaert laat weten dat onder andere Wendy Van Wanten, Koen Crucke, Vader Abraham, Luc Steeno, Jimmy Frey en Herman De Croo hun komst al bevestigd hebben. De afgelopen dagen tekenden in Zelzate volgens de burgemeester zowat 400 mensen het rouwregister. In Evergem waren dat er enkele tientallen, meldt de burgemeester.

Tijdens de dienst zal Christoff het ‘Onze Vader’ en Bart Herman ‘Eddy’ zingen. Ook het koor van Zelzate verzorgt een deel van de mis. Er zullen ook nummers van Eddy Wally zelf weerklinken, waaronder zijn versie van My Way.

Laatste groet

De Zelzaatse burgemeester Frank Bruggeman houdt, net als Adriaan Hoes, zoon van Eddy Wally’s ontdekker Johnny Hoes, een korte toespraak. Ivan Saerens zal de toespraak voorlezen die manager Hugo Colpaert voor Eddy Wally geschreven heeft.

De begrafenis vindt zaterdag om 11 uur plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate. Woensdag- en donderdagavond konden fans de zanger nog een laatste groet brengen. Volgens Colpaert was het ‘een komen en gaan’ bij het rouwcentrum.

Eddy Wally overleed vorige week zaterdag op 83-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersenbloeding.