Spaanse ambtenaar bleef zes jaar ongemerkt afwezig
Themabeeld. Foto: rr

Een Spaanse ambtenaar heeft een boete van 27.000 euro gekregen omdat hij minstens zes jaar niet is gaan werken. Zijn afwezigheid werd pas opgemerkt toen de man op het punt stond een onderscheiding te ontvangen voor zijn lange staat van dienst.

Joaquin Garcia moest toezien op de bouw van een waterbedrijf, maar hij daagde zes jaar lang niet op. Dat werd pas opgemerkt toen hij in aanmerking kwam voor een onderscheiding voor jarenlange werkijver.

In plaats van een onderscheiding kreeg Garcia een boete van bijna 27.000 euro wegens absenteïsme en werkverzuim. Hij werd niet ontslagen, want de 69-jarige man is intussen met pensioen.

Twintig jaar dienst

Garcia begon zijn loopbaan bij waterbedrijf Aguas de Cadiz in 1990. Hij streek er een jaarloon van 37.000 euro bruto op. In 2010, na twintig jaar dienst, viel hij door de mand. Bleek dat de gemeentelijke overheid dacht dat Aguas de man superviseerde en vice versa. Sinds 2004 was Garcia niet meer op de werkvloer opgedaagd.

Garcia ontkent - gedeeltelijk: hij zegt dat hij elke dag wel opdaagde om dan telkens vast te stellen dat hij niets te doen had. Gevraagd waarom hij die toestand niet aankaartte, zei hij dat hij een gezin te onderhouden had én dat het moeilijk voor hem zou zijn een nieuwe job te vinden.