De economie in de eurozone is volgens een eerste schatting in het vierde kwartaal van 2015 met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei blijft zo stabiel want ook in het derde kwartaal was er 0,3 procent groei.

Dat meldt de Europese statistiekdienst Eurostat vrijdag. Over heel 2015 komt Eurostat zo aan 1,5 procent groei in de eurozone en 1,8 procent in de hele Europese Unie.

Volgens de snelle schatting was er ook in de EU 0,3 procent groei in het slotkwartaal. Dat is wel een groeivertraging ten opzichte van de 0,4 procent in de periode juli-augustus.

De groei van 0,3 procent in het slotkwartaal in de eurolanden is in lijn met de voorspellingen. De verwachtingen van de analisten van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg schommelden tussen 0,2 en 0,4 procent.

Eerder op de dag raakten reeds de Duitse en Italiaanse cijfers bekend. De Duitse statistiekdienst noteerde volgens een eerste raming in het slotkwartaal 0,3 procent groei, in lijn met de verwachtingen. Een sterkere binnenlandse vraag hielp de Duitse economie vooruit in de laatste maanden van 2015.

In Italië gaat het Italiaanse statistiekbureau uit van 0,1 procent groei in het slotkwartaal. Maar dat was onder de verwachtingen van de analisten (0,3%). Over heel 2015 ging de economie er wel met 0,7 procent op vooruit na drie jaren van economische krimp.