Balmain lanceert eerste kindercollectie
Foto: facebook.com/balmainparis

‘Ziehier, mijn nieuwe Balmain Kids’, zo kondigde Olivier Rousteing, creatief directeur van het Franse modehuis Balmain, zijn nieuwe collectie aan op het sociale medium Instagram. Het is de eerste keer dat het merk een kindercollectie voorstelt.

Het Franse modehuis Balmain had eerder al een succesvolle samenwerking met H&M. Nu wil het merk in de lijn van dat succes verder doen door de lancering van de kindercollectie.

De kindercollectie bestaat uit 55 kledingstukken voor jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar oud. Rousteing, de creatief directeur van het modehuis, wilde de typische aspecten die terugkomen in de collectie voor volwassenen niet verloren laten gaan. De kledingstukken voor de kinderen lijken sterk op die voor de volwassenen. ‘We zijn vastberaden om de samenhang en de kwaliteit te behouden’, klinkt het.

Dat ze dat in elk aspect wilden behouden, blijkt ook uit de prijskaartjes die aan de kledingstukken hangen. Voor een T-shirt betaalt u al makkelijk 190 euro en voor een geborduurd zwart jurkje maar liefst 5.480 euro.

De collectie zal in juni in de winkels en webwinkels van Balmain te vinden zijn.