Koen De Bouw wordt eerste minister
Foto: FBO/KINEPOLIS

Op 21 maart start Erik Van Looy met de opnames van ‘De premier’, zijn nieuwe langspeelfilm. De hoofdrol wordt vertolkt door Koen De Bouw, die de Amerikaanse president zal moeten vermoorden.

Regisseur Erik Van Looy schreef het script voor ‘De premier’ samen met Carl Joos, met wie hij eerder ook al samenwerkte voor ‘De zaak alzheimer’. Twee maanden voor de start van de opnames, maakten producent FBO en Kinepolis de hoofdcast voor de film bekend.

De premier zelf wordt door Koen De Bouw gespeeld. Hij zal in ‘De premier’ worden ontvoerd en pas worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon die hij later op de dag zal ontmoeten, vermoordt. En dat is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten.

Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert.

‘Mijn vorige films waren spannende en emotionele rollercoasters, en dit gaat nog verder’, zegt Van Looy. ‘Dit wordt iets wat je in de Belgische cinema nog nooit hebt gezien.’ Normaal gezien komt de thriller vanaf 26 oktober in de bioscopen.