Tot na de zomer geen vluchten naar Tunesië en Sharm el Sheikh
Foto: Getty Images

Touroperator Jetair heeft beslist om alle vluchten naar Tunesië en de Egyptische badplaatsen Sharm el Sheikh en Marsa Alam op te schorten tot minstens na de zomer. Voor beide bestemmingen geldt nog altijd een negatief reisadvies. Bovendien merkt de touroperator zeer weinig interesse: in vergelijking met vorig jaar zijn er 85 procent minder boekingen.

Na de aanslagen in Sousse in Tunesië en de bomaanslag op een Russisch vliegtuig dat was opgestegen vanop de luchthaven van het Egyptische Sharm el Sheikh, had Buitenlandse Zaken het reisadvies voor beide bestemmingen aangepast.

Touroperator Jetair volgde dat reisadvies en had alle vluchten al opgeschort tot 24 maart. Maar aangezien het onzeker is wanneer beide reisadviezen opnieuw zullen normaliseren, heeft Jetair nu beslist om minstens tot na de zomer niet meer te vliegen op Tunesië en de Egyptische badplaatsen Marsa Alam en Sharm el Sheikh. Ook de vluchten naar Aqaba in Jordanië worden geschrapt.

‘Met deze beslissing willen we de reizigers zekerheid bieden over hun zomervakantie’, klinkt het bij Jetair. ‘Zo kunnen de reizigers nu al een alternatieve vakantie vastleggen.’

Weinig interesse

Bovendien merkt de touroperator dat er sowieso bitter weinig interesse is voor deze bestemmingen. ‘De zomerboekingscijfers liggen vandaag 85 procent lager dan op hetzelfde moment vorig jaar.’

Wie al een vakantie naar een van de bestemmingen geboekt had, heeft de keuze: ofwel kunnen ze hun vakantie zonder extra kosten omboeken naar een andere bestemming, ofwel kunnen ze reis annuleren, met terugbetaling van de reissom.