L’Oréal lanceert ‘slimme patch’ om uw huid beter te beschermen

Het nieuwste product van de Franse cosmeticagigant L’Oréal is geen crème of ander smeerbaar iets, maar een patch die u op de huid moet kleven. Die vertelt u exact aan hoeveel schadelijke uv-stralen u wordt blootgesteld.

‘My UV Patch’ is dunner dan een pleister, kan op eender welk lichaamsdeel worden gekleefd en blijft ongeveer vijf dagen zitten. De wegwerpbare patch bevat lichtgevoelige blauwe verf die van kleur verandert wanneer blootgesteld aan uv-straling.

Om de exacte schade van de zon te achterhalen, moet de gebruiker met zijn smartphone een foto nemen van de patch, die via de bijbehorende app wordt ontcijferd. Zo weet u op welk moment van de dag u het meest gevaar loopt.

In tegenstelling tot andere gelijkaardige stickers op de markt, om u eraan te herinneren wanneer u zich (opnieuw) moet insmeren met zonnecrème, heeft L’Oréal de patch ontwikkeld om te ontdekken hoe gevoelig uw huid is voor uv-stralen, zodat u preventief de juiste beschermingsmaatregelen kunt nemen.

De patch werd voorgesteld op de technologiebeurs CES in Las Vegas en zal deze zomer gratis worden gelanceerd in zestien landen, aldus de BBC.