De familie van Mohamed Karay (27) is zwaar bedroefd en terneergeslagen. Dat meldt zijn advocaat Xavier Carrette. Mohamed Karay zit in de cel omdat hij een aanslag zou gepland hebben op oudejaarsavond.

Speurders vonden een testament bij Mohamed Karay (27), een van de twee opgepakte ‘Kamikaze Riders’. Karay zelf zou verklaren dat het testament geschreven werd voor het geval hij zou omkomen in een motorongeluk. Zijn advocaat beaamt dat.

‘De familie is geschokt over de berichtgeving en wenst daarom te reageren’, zegt advocaat Carrette. ‘De familie wist immers van het bestaan van die brief af en het gaat niet om een martelaarsbrief waarin hij een aanslag opeist of goedpraat. Mijn cliënt heeft die geschreven naar aanleiding van het plotse overlijden van zijn vader, midden 2014, en heeft er met zijn familie over gesproken, al hebben de familieleden de brief zelf nooit gezien. De brief was bedoeld voor het geval hem iets mocht overkomen bij zijn motorstunts. Hij vraagt er onder meer in om gerepatrieerd te worden naar Marokko en daar naast zijn vader begraven te worden.’

Wat bovendien niet klassiek is aan de afscheidsbrief, is dat Karay afsluit met een grapje. Hij zou de brief ook niet geprint hebben.

Mohamed Karay (27) en Saïd Saouti (29) werden vorige dinsdag aangehouden nadat de federale politie er lucht van had gekregen dat ze een aanslag wilden plegen op de Brusselse Grote Markt op oudejaarsnacht. Ze zouden het ook gemunt hebben op een politiekantoor.