Lampiris tekent meer klanten op
Tom van de Cruys, CEO van Lampiris. Foto: Photo News

De Belgische energieleverancier Lampiris sluit het boekjaar 2014-2015 af met een groter klantenbestand.

In België tekende Lampiris meer dan 33.000 nieuwe leveringspunten op. Op 30 september telde de energieleverancier 848.350 leveringspunten (EAN) in België: 351.032 aardgasmeters en 497.318 elektriciteitsmeters. In Frankrijk levert het bedrijf intussen aan 174.827 punten. Lampiris draaide een omzet van 1,669 miljard euro.

De groei op de Belgische markt dankt de leverancier vooral aan ‘gunstige tariefvoorwaarden’, klinkt het. Ook zijn de tevredenheid- en klantentrouwcijfers ‘uitzonderlijk hoog’, aldus het bedrijf.

Lampiris breidt diensten uit

Daarnaast breidde Lampiris het afgelopen boekjaar ook zijn aangeboden diensten uit. In april 2014 nam het energiebedrijf de concessie over voor de exploitatie van de La Plate Taille, de waterkrachtcentrale aan de grootste stuwdam van België (de meren van l’Eau d’Heure). De centrale heeft een totale capaciteit van 140 MW, of de gemiddelde productie van een zestigtal windturbines.

Volgens het bedrijf zijn de vooruitzichten voor het komende boekjaar dus bemoedigend, ‘al ziet het ernaar uit dat de winter opnieuw erg zacht zal zijn’. Lampiris verwacht dat de groei zich zal doorzetten.

‘Flexiris’

Lampiris lanceert ook een nieuw aanbod, Flexiris, dat in eerste instantie Belgische bedrijven vergoedt voor flexibiliteit in hun elektriciteitsverbruik en productiecapaciteit. ‘Op langere termijn zal Flexiris ook het beheer van energieopslag aanbieden en zich richten tot kleinere professionele verbruikers of zelfs particulieren’, klinkt het.