Op de nieuwe afleveringen is het nog wachten tot 2017, maar de makers van Twin Peaks pakken nu al uit met een eerste voorfilmpje. Een beeld van een paar seconden zorgt bij fans alvast voor stevige discussie.

Het filmpje toont slechts drie korte stukken. In het eerste deel spreekt acteur Michael Horse, die in de reeks agent Hawk vertolkt, zijn liefde uit voor de omgeving waarin gefilmd wordt. Ook is te zien hoe het toegangsbord van het stadje wordt teruggeplaatst. Belangrijk voor fans: het aantal inwoners staat nog steeds op 51.201.

Maar het derde fragment is het meest ophefmakend. Daarin is enkele seconden het vage silhouet van een grijsharige man te zien. En dat zorgt voor speculatie. Op het eerste zicht lijkt het Ray Wise, alias Leland Palmer. Maar sommigen zien er eerder een grijze versie van Kyle McLachlan (agent Cooper) of zelfs David Lynch zelf in.

Cultstatus

De eerste twee reeksen van Twin Peaks waren begin jaren negentig op tv te zien, en verwierven daarna een cultstatus. De serie vertelt het verhaal van de moord op Laura Palmer, en hoe de komst van FBI-agent Dale Cooper de gang van zaken in het fictieve stadje in het noordwesten van de VS op zijn kop zet.

Een derde reeks leek er lang niet te komen, maar eind vorig jaar raakte dan toch bekend dat er nieuwe afleveringen op komst zijn. Die zullen tonen hoe het 25 jaar later met de personages gaat. Bedenkers David Lynch en Mark Frost staan weer in voor het scenario. Ook diverse hoofdrolspelers uit de oorspronkelijke afleveringen, zoals Kyle McLachlan en Sherryl Lee werken opnieuw mee