BOB stelt wintercampagne voor: ‘Een beetje BOB bestaat niet’
Minister Jan Jambon blaast in de BOB-machine. Foto: BELGA

Ook in tijden van terreurdreiging worden tijdens de feestperiode extra alcoholcontroles gehouden. ‘Een beetje Bob bestaat niet’, zo luidt de slogan van de nieuwe BOB-campagne.

De BOB-campagne bestaat twintig jaar. Dit jaar hoopt de campagne de misvatting dat enkele glazen geen kwaad kunnen uit de wereld te helpen. Daarom is de baseline: ‘De échte BOB heeft nul op’.

‘Ieder jaar zijn er meer dan 4.500 ongevallen met letsels waarbij één weggebruiker onder invloed was van alcohol’, zegt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). ‘Dat komt neer op 12 procent van het totale aantal ongevallen, of een op de acht ongevallen door alcohol.’

Naast affiches en spotjes volgt ook een speciaal BOB-weekend van 15 tot 18 januari. BOB zal daarbij aanwezig zijn op grote evenementen. Nuchtere chauffeurs zullen worden beloond.

De politie zal zoals altijd extra controles houden, ondanks de terreurdreiging. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat hij daarvoor voldoende politiecapaciteit voor voorziet.

De BOB-campagnes hebben de voorbije jaren voor bewustmaking gezorgd. Tijdens de laatste campagne blies slechts 2,8 procent positief.