Twintiger rijdt legerkazerne Grobbendonk binnen: “Moest dringend grote boodschap doen”
Archiefbeeld. Foto: mm

Een twintiger is dinsdagavond aan vrij hoge snelheid de legerkazerne in Grobbendonk binnengereden. De man werd even gearresteerd en ook ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse. De automobilist verklaarde achteraf dat hij dringend een grote boodschap moest doen en dat hij niet wist dat het om een legerkazerne ging .

Het incident deed zich voor omstreeks 18.15 uur, aan de legerbasis 29ste Bataljon Logistiek aan de Bevrijdingsstraat. Volgens de politie reed een auto er aan vrij hoge snelheid door de toegangspoort en parkeerde de bestuurder zich vervolgens op een van de parkeerplaatsen aan de wachtpost.

“De man zette het daar op een lopen. Hij stak de straat over en verdween”, zegt Dirk Janssens, commissaris van de politiezone Neteland. “De militairen hebben onmiddellijk de politie op de hoogte gebracht. Toen onze ploegen daar ter plaatse kwamen, was de man terug naar de kazerne gelopen, waar hij door het leger onder schot werd gehouden en werd gesommeerd om op de grond te gaan liggen.”

“Hij heeft niet bewogen, maar beweerde dat hij dringend een grote boodschap moest doen en niet wist dat hij een kazerne was binnengereden. Op de poort prijkt nochtans het logo van het 29ste Bataljon Logistiek en er staan verbodsborden”, aldus commissaris Janssens. “Omdat we, met de huidige terreurdreiging, geen risico’s wilden nemen, lieten we Dovo ter plaatse komen om de auto van de man te screenen. Er werd echter helemaal niets verdacht gevonden.”

De man, een twintiger uit Malle, werd even gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. “Toen bleek dat er geen dreiging was, is hij vrijgelaten. Hij wordt later nog verhoord en moet wellicht opdraaien voor de kosten van Dovo”, klinkt het bij de politie.